maandag 11 juli 2016

Vakantieboekenlijstje

Eigenlijk heb ik niet veel te zeggen op vraag 28 van #50books van Hendrik-Jan (KLIK HIER) : Wat is jouw vakantielijstje? Ik ben met pensioen. Ik kan dus gewoon kiezen welke boeken ik wanneer ga lezen. Maar dat is niet altijd zo geweest. Ik herken wat Wim hierop als antwoord gaf: Het lezen van (goede) boeken moet je niet uitstellen tot het eindelijk vakantie is. Dat is net zoiets als wachten met leuke dingen doen en van het leven genieten tot je gepensioneerd bent. 

Uitstellen tot later, het is altijd een valkuil geweest voor me. Een aantal jaren las ik zelfs niet veel meer dan af en toe de krant. Maar als ik nu zie op Twitter hoe dapper en met veel moeite al die jonge moeders hun aandacht proberen te verdelen tussen hun werk, hun gezin en hun blog, dan neem ik mezelf niets kwalijk. Soms zijn er belangrijker taken. Wat niet weg neemt, dat ik helaas ook wel zaken heb laten liggen tot het echt te laat was.... Een gewaarschuwd mens telt voor twee!


Dus: ik heb geen vakantieboekenlijstje. Misschien ga ik deze vakantie juist wel eens heel weinig lezen en meer wandelen en fotograferen… Ik denk dat ik een paar dichtbundels mee neem: af en toe een gedicht lezen om de rest van de vakantiedag over te mijmeren….. Of me er door te laten inspireren tot het maken van bijzondere foto's.

En als ik er dan toch spijt van krijg dat ik geen boek bij me heb? Kom op zeg, we blijven in Nederland, een boekwinkel is zo gevonden. En minstens zo gemakkelijk: via mijn bibliotheekabonnement heb ik zo een e-book geladen op mijn tablet. Een enorme keus uit zelfs heel recente boeken!

Ik kom de zomer wel door. En bij deze wens ik iedereen een fijne vakantie en veel plezier met het doen van die dingen die je nooit uit moet stellen!!

© JannieTr, juli 2016.

3 opmerkingen:

  1. Dacht ik dat ik inspiratie zou krijgen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien een andere soort dan je verwachtte ;-). Bovendien: smaken verschillen: meer dan op dit blog schrijven over wat ik mooi vind, kan ik niet doen. Volgens mij houd jij van heel andere boeken.....

      Verwijderen